FødevareWatch

Jernmalmsmilliardær vil sælge mælk til Kina

En australsk milliardær, som har opbygget sin formue gennem udvinding af jernmalm, har nu kastet sig over mejerisektoren og det lukrative kinesiske marked for modermælkserstatning.

Foto: Ritzau Scanpix

Den australske milliardær Gina Hope Rinehart, som har opbygget sin formue gennem minedrift og særligt udvinding af jernmalm, planlægger at investere godt 2,5 mia. kroner i produktion af modermælkserstatning påtænkt det lukrative kinesiske marked.

Det skriver den kinesiske avis South China Morning Post.

Selskabet Hope Dairies, der er majoritetsejet af Rineharts selskab Hancock Prospecting, vil således gennem investeringen opkøbe 5.000 hektar jord i den australske stat Queensland og vil være klar til produktion af mælkepulver i andet halvår af 2016, siger direktør Dave Garcia til avisen.

Hope Dairies håber på at blive blandt Australiens største mejeriaktører og vil kunne komme op på at producere 30.000 tons modermælkserstatning ved faciliteterne, hvor man også vil producere langtidsholdbar (UHT) mælk, siger Dave Garcia.

Stort set hele produktionen er tiltænkt det kinesiske marked – et marked som adskillige internationale aktører har kastet sig over – men direktøren er ikke bange for den store konkurrence i landet.

Det anslås nemlig, at det kinesiske marked for modermælkserstatning næsten vil blive fordoblet indenfor de næste tre år. Det skyldes ikke mindst, at regeringen har fjernet den tidligere et-barns-politik.

”Der er plads til alle på det her område lige nu,” siger Dave Garcia til den kinesiske avis.

Arla i strategiske alliancer om børneernæring

Kina fjerner forbud mod Fonterra-produkter

Danone køber op i Kina

Kinesisk mejerisamarbejde går i gang

Global Arla-rival på opkøb i Kina

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier