FødevareWatch

Grisetæer er en guldgrube

Eksporten af spiselige biprodukter fra grise, kødkvæg og fjerkræ er steget markant siden årtusindsskiftet, viser ny analyse.

Foto: Jens Panduro/POLFOTO

Den europæiske eksport af grisetæer og andre spiselige biprodukter er firedoblet siden 2000, mens prisen samtidig er steget med 160 pct. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.

Det er især det kinesiske marked, der driver væksten. 58 pct. af biprodukterne fra de europæiske slagterier ender således i Kina og Hong Kong, mens Rusland følger efter med en andel på 9 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Royal Unibrew vokser efter "meget stærk" genåbning

Bryggeriet fastholder dermed sine forventninger for 2022, både når det kommer til omsætning og driftsresultat. Især tilskrives bryggeriets evne til at håndtere prisstigninger som en årsagerne til den gode fremgang, der forventes at fortsætte året ud.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier