FødevareWatch

Vitamin-forskning leverer ny ammunition til fødevaresektor

Helsekostbranchen, fiskeindustrien og bl.a. brød-og mejerisektoren får ny ammunition til kampagner for at berige fødevarer med D-vitamin: Forskning afslører, at det kan være direkte sundhedsfarligt at mangle D-vitamin.

Foto: Thomas Larsen/POLFOTO/arkiv

Ifølge en ny undersøgelse er det direkte sundhedsfarligt at mangle D-vitamin, skriver Politiken. Selvom en del af løsningen kan være et skud sol og mere fisk, så kan vitaminberigede fødevarer, som er et udbredt fænomen i blandt andet USA, hvor man fra hylderne i supermarkedet kan få snart sagt alle madvarer tilsat et eller flere skud vitamin, også være vejen frem.

I Danmark er vi ikke ret langt på den front, men ifølge professor Lars Rejnmark fra Aarhus Universitetshospital, Endokrinologisk Afdeling, har op imod 500.000 danskere "betydelig mangel" på D-vitamin, og det rummer et potentiale for de mange danske fødevarevirksomheder, som arbejder med berigelse af madvarer.

Professoren, der mener at det vil fornuftigt at begynde at tilsætte D-vitamin i visse fødevarer, siger til Politiken:

"På den måde ville man i hvert fald kunne udrydde svær mangel på D-vitamin."

Folk med et lavt indhold af D-vitamin i blodet - skriver Politiken - rammes oftere af sygdomme, der slår dem tidligere ihjel, end hvis blodet havde haft mere D-vitamin, viser dansk forskning, der i dag bliver offentliggjort i det anerkendte lægevidenskabelige tidsskrift British Medical Journal. Forskningsmæssigt er der ikke baggrund for at konkludere, at kosttilskud med D-vitamin er løsningen.

Flere firmaer vil berige fødevarer 

Nestlé satser på ny dansk kaffevane

Danskere vil sælge kosttilskud til overvægtige kinesere

Nestlé brygger på en vitamin-cocktail

Kosttilskudsgigant ser nye muligheder i discount

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier