FødevareWatch

Juleslikket går på slankekur

Chokolade, nødder og kiks skrumper i størrelse, men prisen er stadig den samme, viser en ny undersøgelse. Det er op til detailhandlen at sænke prisen, siger producent.

Foto: PR

Det bliver nemmere at holde den slanke linje denne jul takket være de britiske slikproducenter.

En undersøgelse foretaget af mysupermarket.com viser, at juleslik og andre søde sager forbundet med højtiden er skrumpet markant i størrelse siden sidste år. Prisen er til gengæld gået den anden vej.

Det skriver The Guardian.

Undersøgelsen dækker alt fra chokolade over nødder til kiks, og den viser, at samtlige af de ti undersøgte varer er gået ned i vægt, mens prisen derimod er steget hos otte ud af ti.

F.eks. er en æske chokolade fra Quality Street skrumpet fra 820 g. til 780 g. i år, mens prisen er steget fra 4.41 pund til 4.54 pund. Til sammenligning vejede en æske med den populære chokolade 1 kg. i 2011.

Ifølge Nestlé, der står bag Quality Street, skyldes vægttabet, at priserne på råvarer såsom kakaobønner er steget de seneste år. Virksomheden peger samtidig på, at detailhandlen ikke er villig til at sænke sine priser tilsvarende, fordi det går udover deres profit.

Svensk slikkoncern serverer vækst i tredje kvartal

Mondelez smider flere penge i europæisk produktion

Cloetta satser på halal-slik

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier