FødevareWatch

Claus Meyer: En folkeaktie er sød musik i mine ører

Madentreprenøren har svært ved at forestille sig noget bedre, end at fusionsvirksomheden Løgismose og Meyers en skønne dag bliver børsnoteret og solgt som folkeaktie.

Foto: Gorm Branderup

Torsdag kom det frem, at Løgismose og Meyers fusionerer i et opkøb fra IK Investment Partners. Men tanken bag handler mere om en fremtidig børsnotering – og salg af aktier til det danske folk.

Det fortæller Claus Meyer til FødevareWatch.

Håber du på at det nye selskabet en dag bliver børsnoteret?

”Det kunne være en dejlig udgang på det, synes jeg.”

Der har været forlydender om, at parterne kunne tænke sig, at selskabet blev folkeeje.

Ville du så arbejde for, at det bliver en folkeaktie, hvor danskerne kunne få andel i jeres selskab?

”Det, du siger der, er jo sød musik i mine ører, for jeg kan ikke forestille mig nogen bedre ejer på den lange bane. Hvis vi kunne finde ud af det. En af grundene til, at vi overhovedet tog kontakt til en kapitalfond, var i forhold til drømmen om at ende der en dag. Jacob (Grønlykke, red.) har jo tænkt mere over generationsskifte, end jeg har, fordi der er 18 børn i næste led hos dem, men som ide kunne jeg rigtig gode lide tanken, og det, der så var udfordringen, var, at hvis man skal børsnoteres, så kræver det meget af hele det administrative setup og ens governance struktur. Alle mulige kontrakter og spilleregler som vi i vores lidt uformelle virksomheder ikke har gjort så meget ud af.

Men det var en af grundene til , at I tog kontakt til IK Investment?

”Ja, det var faktisk ikke primært, fordi vi syntes, vi manglede penge. Virksomheden havde penge, og vi led ikke nogen nød privat. Så det var egentligt mest fordi, at hvis man en dag ville derhen, hvor man kunne kigge på, at det var folket, der ejede virksomheden og dens fremtidige fremgang, så skulle man tilsyneladende forbi en periode (hos en kapitalfond, red.) Så udover de umiddelbare fordele, som det giver at have en rig partner omkring bordet, så ligger der også det perspektiv i det, at det formentligt heller ikke er helt fjernt for kapitalfonden, at man skal sælge virksomheden en dag. Så det kunne godt være noget, der skete en eller anden dag," siger Claus Meyer og fortsætter:

"Vi har ikke snakket så dybt om det, men det var Jacob (Grønlykkes, red.) ide. Og den bed på mig. Men vi er jo ikke ved at børsnotere nu, det er måske om 7 eller 10 år. Foreløbigt skal vi konsolidere vores virksomhed, lave interne uddannelsesprogrammer og finde ud af, hvad for nogle opgaver vi vil bruge vores kræfter på fremadrettet udover at skrue op for volumenknappen på de ting, vi er gode til i forvejen."

Tanken om folkeeje er i hvert fald noget, der falder Claus Meyer kært:

”Jeg ved ikke så meget om aktier og børsnoteringer, men jeg ville da synes, det var sjovere, hvis det var almindelige danskere, som også spiser vores produkter, der var medejere frem for en eller anden milliardærfamilie i Vestjylland eller noget."

Bestyrelseskonge: Derfor investerer vi i gourmet-fusion

Claus Meyer: Vi har stor tillid til forbrugerne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier