FødevareWatch

Danone fortsætter global opkøbsrunde

Den franske fødevare- og mejerigigant Danone fortsætter sit internationale fokus ved at købe sig til en større andel i Marokkos største mejeriselskab.

Mælk produceret i Marokko af selskabet Centrale Laitière, der er ejet af Danone | Foto: PR

Den franske fødevarekæmpe Danone, der har stort fokus på mejeriprodukter og er verdens største yoghurtproducent, har købt en ejerandel på 21,75 pct. i mejeriselskabetselskabet Centrale Laitière. Det skriver Danone i en pressemeddelelse.

Danone købte sig allerede i 2013 ind som storaktionær i Central Laitière, der er det største mejeriselskab i Marokko. Med det nye opkøb øger den franske storkoncern sin ejerandel til 90,86 pct., og prisen for det lyder på 278 mio. euro, svarende til lige godt 2 mia. kr.

Med opkøbet af den ekstra andel fortsætter Danone sit fokus på at øge sin tilstedeværelse på internationale vækstmarkeder.

I den forgangne uge indgik selskabet en aftale om at opkøbe en andel i den kinesiske mælkepulverproducent Yashili International Holdings for 437 mio. euro – eller ca. 3,25 mia. kroner.

Den aftale giver Danone en ejerandel på 25 pct. i Yashili, mens den nuværende storaktionær og Arla-partner China Mengniu Dairy må se sin andel skåret fra godt 68 pct. til 51 pct.

Danone køber op i Kina

Danone leverer i godt 3. kvartal

Danone udnævner ny topchef

FrieslandCampina køber ivoriansk mejeriforretning

Global Arla-rival på opkøb i Kina

Arla-partner skuffer trods massiv vækst

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier