FødevareWatch

Danone fortsætter global opkøbsrunde

Den franske fødevare- og mejerigigant Danone fortsætter sit internationale fokus ved at købe sig til en større andel i Marokkos største mejeriselskab.

Mælk produceret i Marokko af selskabet Centrale Laitière, der er ejet af Danone | Foto: PR

Den franske fødevarekæmpe Danone, der har stort fokus på mejeriprodukter og er verdens største yoghurtproducent, har købt en ejerandel på 21,75 pct. i mejeriselskabetselskabet Centrale Laitière. Det skriver Danone i en pressemeddelelse.

Danone købte sig allerede i 2013 ind som storaktionær i Central Laitière, der er det største mejeriselskab i Marokko. Med det nye opkøb øger den franske storkoncern sin ejerandel til 90,86 pct., og prisen for det lyder på 278 mio. euro, svarende til lige godt 2 mia. kr.

Med opkøbet af den ekstra andel fortsætter Danone sit fokus på at øge sin tilstedeværelse på internationale vækstmarkeder.

I den forgangne uge indgik selskabet en aftale om at opkøbe en andel i den kinesiske mælkepulverproducent Yashili International Holdings for 437 mio. euro – eller ca. 3,25 mia. kroner.

Den aftale giver Danone en ejerandel på 25 pct. i Yashili, mens den nuværende storaktionær og Arla-partner China Mengniu Dairy må se sin andel skåret fra godt 68 pct. til 51 pct.

Danone køber op i Kina

Danone leverer i godt 3. kvartal

Danone udnævner ny topchef

FrieslandCampina køber ivoriansk mejeriforretning

Global Arla-rival på opkøb i Kina

Arla-partner skuffer trods massiv vækst

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier