FødevareWatch

Coop-chef: Brug 1 pct. mere af lønnen på mad

Coop topchef Peter Høgsted opfordrer nu danskerne til at bruge blot 1 pct. mere af deres disponible indkomst på maden. Det vil tilføre dagligvarehandlen et større millardbeløb.

I dag er dagligvaremarkedet i Danmark på ca. 120 mia. kr. svarende til 10 pct. af danskerne indkomst – hvilket gør Danmark til det land i Europa, hvor befolkningen bruger mindst penge på mad, skriver Børsen.

Det vil topchef i Coop Peter Høgsted lave om på.

”Hvis vi som branche kunne få danskerne til at bruge 1 pct. flere af deres penge på at sætte maden i fokus, så kunne vi flytte et marked, der ikke har været stigende i 20 år,” siger han til avisen.

Denne ene procent mere vil angiveligt føre ekstra 12 mia. kr. ud i dagligvarehandlen.

”Når Coop har en markedsandel på 38 pct. vil det også dryppe på os,” siger han.

I samme interview går han i rette med fødevareminister Dan Jørgensens heftige medieaktivitet. Han mener, at ministeren burde bruge mere tid på f.eks. at skabe bedre vilkår for mindre producenter end på at kåre Danmarks nationalret.

Skandaler ridser lakken i Coop

Coop snupper profil fra Dansk Supermarked

Fakta-chef: Overskud i 2015 er min eksamen

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier