Bornholm vil lave endagsture rundt til både fødevareproducenter, iværksættere og grønne energiselskaber. Det skriver dr.dk.
Tanken er, at fødevarer, grøn energi og iværksætterånd går hånd i hånd i udviklingen af et bæredygtigt Danmark, og derfor vil Bornholm nu lave oplevelsesture, der dækker alle tre områder på en dag.
”Vi har nogle fødevarer og fødevareproducenter, der er helt unikke, vi er kommet langt i omstillingen til grøn energi, og så har vi en natur, der siger spar to,” siger én af initiativtagerne, markedschef Klaus Vesløv fra energiselskabet Østkraft til mediet og fortsætter:
”De tre ting sammen kan give nogle oplevelser til de mennesker, der gerne både vil opleve Bornholm, men også gerne vil have noget ekstra med sig hjem.”
Turister behøver imidlertid ikke tage til Bornholm for at opleve øens kulinariske egenskaber. På den italienske messe Slow Foods Salone del Gusto og Terre Madre i Torino denne weekend danner Bornholm tema for den danske stand ”Bornholm – a danish food island.’
Her præsenterer øen blandt andet sit nye regionale Madkulturhus Gaarden samt fem bornholmske producenter.
Lakridskonge nomineret som årets leder
DøgnNetto på trapperne med bornholmske kartofler
Stort økoboom på ferieøerne