Surt yoghurtmarked kan give Chr. Hansen modvind

Den danske ingrediensproducent Chr. Hansen kan blive mærket af den seneste tids fald i den europæiske yoghurtproduktion.
Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix
Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Det kan blive et problem for den danske ingrediensproducent Chr. Hansen, at der på det seneste har været et fald i den europæiske yoghurtproduktion.

Sådan lyder vurderingen hos analytikerne fra svenske SEB.

I en aktieanalyse skriver banken, at den europæiske yoghurtproduktion faldt 8 pct. i juli på årsbasis, hvilket er det største fald i enenkelt måned siden 2001.

"For august viser de foreløbige produktionstal et fald på 11 pct. på årsbasis - endnu en rekord," skriver SEB.

Banken bemærker, at der foreløbig kun er kommet tal for produktionen fra de mindre lande, mens store markeder som Tyskland, Frankrig og

Storbritannien fortsat mangler. Dermed kan den endelige produktion i Europa for august komme til at se anderledes ud.

"Vi vælger dog at konkludere, at den negative trend fra juli tydeligt viser tegn på at fortsætte, hvilket kan give Chr. Hansen markant modvind i fjerde kvartal (af regnskabsåret 2013/14, red.)," skriver SEB og tilføjer:

"Hvis trenden fortsætter, kan det også blive et problem i 2015 og nødsage Chr. Hansen til at have mere konservative forventninger til 2014/15."

Divisionen Cultures & Enzymes er Chr. Hansens største og opnåede i tredje kvartal af det forskudte regnskabsår en omsætning på 118,3 mio. euro og et primært driftsresultat (ebit) på 34,5 mio. euro. I samme periode året før lød omsætningen på 115,1 mio. euro og det primære driftsresultat 34,9 mio. euro.

Chr. Hansen, der leverer sit helårsregnskab 22. oktober, har en "hold"-anbefaling hos SEB samt et kursmål på 225 kr. Fredag eftermiddag stiger Chr. Hansen-aktien 3 pct. til 211,8 kr.

Investor: Uudnyttet investeringspotentiale i fødevarer

Farvestoffer vil sælge for 15 mia kr i 2020

Chr. Hansen kom i gang med big data for 1000 kroner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også