Kendt bagerkæde ramt af rottefund

Inden for en uge har Fødevarestyrelsen besøgt to af Lagkagehusets butikker i Københavnsområdet. Den ene butik blev lukket efter fund af rotte.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

I sidste uge var det Lagkagehusets afdeling i Kastrup Lufthavn, der fik en sur smiley efter at Fødevarestyrelsen havde besøgt stedet, og tirsdag valgte Lagkagehuest selv, at vende skiltet på døren i en butik på Frederiksberg i København, da der var mistanke om rotter.

Det skriver Ekstra Bladet.

Efterfølgende blev der i Frederiksberg-bageren fundet en en rotte, hvorefter man i 48 timer holder butikken lukket for at se, om der eventuelt skulle komme flere frem. I Lufhavns-afdelingen modtog Lagkagehuset en meget sur smiley for manglende rengøring, og samlet har virksomheden modtaget bøder for 10.000 kr. fra Fødevarestyrelsen.

Driftsdirektør Steen Skallebæk beklager overfor avisen, at man kort forinden kontrolbesøgene udskiftede distriktschef og butikschef, og at det muligvis kan være årsag til den manglende egenkontrol.

"Men vi kan ikke leve med det her. Vi håndterer fødevarer, og vi står ved det, vi laver. Så det her gør ondt, og det er uacceptabelt. Jeg tør ikke love, at det ikke sker igen, for det er trods alt mennesker, vi har med at gøre, men vi vil gøre rigtig meget for at den slags ikke sker igen," siger Steen Skallebæk til avisen.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Lagkagehuset der er ejet af direktør Ole Kristoffersen, bestyrelsesmedlem og driftsdirektør Steen Skallebæk og kapitalfonden FSN Capital har i alt 31 afdelinger.

Overskuddet var i 2013 på 13,5 mio. kr. mod 10 mio. kr. året før. Det er Lagkagehusets bedste resultat i fem år.

Samtidig blev omsætningen hævet fra 315 mio. kr. i 2012 til 407 mio. kr. - og så blev der ansat over 100 nye medarbejdere, så virksomheden i dag har omkring 440 ansatte.

Bagerigrossist på jagt efter nye forretningsben

Lagkagehuset vil udvide imperiet

Efter konkurs: Emmerys klar til ny offensiv

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også