FødevareWatch

Tesco solgte svinepølser med kylling

Britiske Tesco indrømmer at have solgt flere partier pølser fremstillet af svinekød, som var iblandet kyllingekød. Fejlen er blot endnu en i en række af skandaler hos den store supermarkedskæde.

Problemerne fortsætter med at tårne sig op hos den den britiske supermarkedskæde Tesco.

Seneste bidrag til stakken af dårlige sager handler om kædens fødevarer, der i flere tilfælde har vist sig ikke at indeholde det, som står skrevet på varedeklarationen.

I tre tilfælde har der været tale om, at prøver fra fødevareprodukter har indeholdt kød, som ikke fremgik af deklarationen, og Tesco indrømmer nu at have solgt et antal partier med pølser produceret af svinekød, som også indeholdt kyllingkød, skriver FoodManufacture.co.uk.

"Vores verdensklasse testsystem til sporbarhed og DNA har for nyligt fundet tre tilfælde, hvor leverandørernes produkter ikke kunne leve op til vores standarder," lyder det fra en Tesco-talskvinde til hjemmesiden.

Prøverne viser fund af kylling, kalkun og lam i produkter, hvor de ikke burde kunne findes, og ifølge Tesco skyldes det fejl på leverandørernes produktionslinjer.

Sidste år ramte en lignende sag den store britiske supermarkedskæde, da man fandt hollandsk svinekød i et produkt, der var stemplet og brandet som et rent britisk produkt.

Udover problemer med varedeklarationerne, er man hos Tesco for øjeblikket i gang med med en større gennemgang af virksomhedens regnskabspraksis.

Det sker efter. at en resultatprognose i august viste en indtjening, der var 250 mio. pund for høj - svarende til en på 2,4 mia. kr. Efterfølgende har det kostet fire chefer jobbet, og ifølge Wall Street Journal overvejer bestyrelsesformand Richard Broadbent, om han også skal trække sig fra arbejdet i Tesco.

Buffett: Tesco-investering var en kæmpefejl

Tescos finansdirektør får stort gyldent håndtryk

Tescos nye finansdirektør starter før tid

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier