FødevareWatch

Buffett: Tesco-investering var en kæmpefejl

Milliardær-investoren Warren Buffett indrømmer, at det var en fejltagelse af ham at investere i den britiske detailgigant Tesco.

Den amerikanske multimilliardær Warren Buffett har tjent store penge på at kunne spotte de rigtige investeringer, men engang imellem rammer selv de bedste forkert.

Det må den 84-årige storinvestor også sande, og han indrømmer nu et af disse fejlskud.

”Jeg lavede en fejl med den (investering, red.). Det var en kæmpe fejltagelse af mig,” siger Warren Buffett ifølge Bloomberg i et interview med TV-stationen CNBC.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

Hans beslutning om at investere i aktier i den britiske detailgigant Tesco i marts 2006 har nemlig vist sig at være en rigtig dårlig forretning, skriver mediet. I 2012 ejede Buffetts investeringsselskab Berkshire Hathaway godt 5 pct. af aktierne i Tesco til en værdi på ca. 1,3 mia. pund.

Men i de seneste 12 måneder er Tesco-aktien dykket med 49 pct., og Berkshire har skåret sin andel ned til 3,7 pct., ifølge Bloomberg.

Buffet presser Coca-Cola chefer på lønnen

Buffett kritiserer Coca-Colas ledelse for aktielønninger

Vil Warren Buffet købe Kellogg?

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier