FødevareWatch

Giftige stoffer i fast food-emballage

En ny undersøgelse viser, at fødevareemballage indeholder giftige stoffer. Problemet er, at koncentrationen er fuldt lovlig, mener professor.

Foto: Klaus Holsting

En undersøgelse af fødevareemballager fra DTU viser, at cirka 40 pct. af de testede varer, som er købt i velkendte danske supermarkeder indeholder giftige stoffer.

Det skriver DR’s forbrugermagasin Kontant.

De såkaldt flourerende stoffer er skabt til at afvise vand, fedt og smuds og bliver derfor brugt til emballagen for fedtet mad som fast food, kager og popcorn. Stofferne er farlige, da de er meget svære at nedbryde, og derfor ophober sig i kroppen.

Man skal sørge for, at de her stoffer ikke bliver brugt til mademballage"

Phillipe Grandjean, professor, SDU
Svækket immunforsvar, kræft, forhøjede kolesteroltal og hormonforstyrrelser, der kan påvirke evnen til at få børn, er blot nogle af de lidet ønskværdige følger indtaget af fluorerende stoffer kan have.

Problemet er, at samtlige af de giftholdige emballager, er fuldt ud lovlige. Koncentrationen af fluorerende stoffer overskrider nemlig ikke den europæiske grænseværdi, og det er i virkeligheden det der er problemet.

”Ud fra de undersøgelser vi har lavet, skal grænseværdien sænkes mindst 100 gange, måske så meget som 1000 gange. Man skal sørge for, at de her stoffer ikke bliver brugt til mademballage,” siger Phillipe Grandjean, der er professor i miljømedicin på Syddansk Universitet, til DR.

Mad må pakkes anderledes ind for at leve op til de globale forbrugere

Dansk Erhverv: Ny holdbarhedsmærkning på vej

Forsker: Branchen overser muligheder i emballage

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier