FødevareWatch

Organisationer vil have fjernet afgifter på svinekød

En række udenlandske organisationer vil have fjernet afgifterne på svinekød i ny frihandelsaftale mellem nord- og sydamerikanske nationer og lande i Stillehavsregionen.

Foto: Jan Dagø/ JP

En række organisationer, der repræsenterer svinebønder i Australien, Canada, Chile, Mexico, Peru og USA vil have fjernet afgifter på de fleste produkter, herunder svinekød, i en ny frihandelsaftale mellem nord- og sydamerikanske nationer og lande i Stillehavsregionen.

Det fremgår ifølge det amerikanske National Pork Producers Council af et åbent brev fra organisationerne til forhandlerne af det såkaldte Trans-Pacific Partnership (TPP). TPP er en frihandels aftale mellem USA, Australien, Brunei, Canada, Chile, Japan, Malaysia, Mexico, New Zealand, Peru, Singapore og Vietnam.

Organisationerne opfordrer bl.a. til, ”at alle afgifter og andre barrierer for markedsadgang såsom Japans Gate Price (minimumspris på produkter, der indføres i Japan, red.) bliver fjernet efter den aftalte overgangsperiode.”

I det åbne brev advares der kraftigt mod at give Japan særbehandling, da det vil skabe en farlig præcedens for udvidelsen af TPP, når andre nationer vil kræve lignende vilkår.

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier