Organisationer vil have fjernet afgifter på svinekød

En række udenlandske organisationer vil have fjernet afgifterne på svinekød i ny frihandelsaftale mellem nord- og sydamerikanske nationer og lande i Stillehavsregionen.
Foto: Jan Dagø/ JP
Foto: Jan Dagø/ JP

En række organisationer, der repræsenterer svinebønder i Australien, Canada, Chile, Mexico, Peru og USA vil have fjernet afgifter på de fleste produkter, herunder svinekød, i en ny frihandelsaftale mellem nord- og sydamerikanske nationer og lande i Stillehavsregionen.

Det fremgår ifølge det amerikanske National Pork Producers Council af et åbent brev fra organisationerne til forhandlerne af det såkaldte Trans-Pacific Partnership (TPP). TPP er en frihandels aftale mellem USA, Australien, Brunei, Canada, Chile, Japan, Malaysia, Mexico, New Zealand, Peru, Singapore og Vietnam.

Organisationerne opfordrer bl.a. til, ”at alle afgifter og andre barrierer for markedsadgang såsom Japans Gate Price (minimumspris på produkter, der indføres i Japan, red.) bliver fjernet efter den aftalte overgangsperiode.”

I det åbne brev advares der kraftigt mod at give Japan særbehandling, da det vil skabe en farlig præcedens for udvidelsen af TPP, når andre nationer vil kræve lignende vilkår.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne