FødevareWatch

Fonterra præciserer forventninger

Den new zealandske Arla-rival Fonterra forventer nu at lande i den lave ende af intervallet for sine forventninger til helåret, primært pga. faldende mælkepriser.

Foto: Fonterra/ PR

Den new zealandske mejerigigant må kæmpe med faldende mælkepriser i hjemlandet, præcis som det er tilfældet for Arla i Europa, og det forventes at påvirke selskabets økonomiske resultater i indeværende år.

Fonterra har netop præciseret sine forventninger til driftsresultatet (EBIT) for det indeværende år. Det fremgår af koncernens såkaldte Global Dairy Update, der er udsendt som en fondbørsmeddelelse på børsen i New Zealand.

Fonterra har tidligere meldt ud, at man forventer driftsresultatet vil lande mellem 500 og 600 mio. new zealandske dollar (2,37-2,85 mia. kr.) for hele året. Den forventning fastholdes, siger selskabet, men tilføjer, at man regner med at lande i ”den lave ende” af intervallet.

Godt nok regner man med at produktionen af mælk øges for året, men samtidig falderprisen markant, så prisindekset nu ligger 6 pct. lavere end tidligere, og det er altså grunden til de slunkne forventinger, fremgår det af meddelelsen.

Her er Arlas største globale konkurrenter

Global Arla-rival på opkøb i Kina

Arla-rival udpeger ny global driftschef

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier