Chokoladevirksomheden Summerbird er efter fem års rejse mod målet nu en ren økologisk virksomhed. Det oplyser grundlægger og direktør Mikael Grønlykke i en nyhedsmeddelelse.
”Nu, i 2014, er vores produkter 100 pct. økologiske. Vores grundtanker har i mange år været dybt forankret i økologi, men ikke alle råvarer har været økologiske, da de ikke har været tilgængelige. Det er de nu,” skriver han bl.a. i meddelelsen.
Heraf fremgår det også, at man for fem år siden påbegyndte arbejdet med at omstille virksomheden til økologi.
”Det startede, da jeg for første gang smagte en økologisk hasselnød hos en økologisk bonde i Piemonte. En økologisk hasselnød, der var bedre end de bedste, som vi førhen købte fra det legendariske område,” skriver han.
Summerbird A/S, kom ud af 2013 med et solidt overskud, fremgår det af det seneste regnskab fra virksomheden, der tillige ejes af Morten Larsen via selskabet MEL Holding.
”Regnskabet er fortsat, i lighed med 2012, præget af, at chokoladeafgiften er steget. I 2013 har selskabet fortsat ekspansionen både i ind- og udland, hvilket har påført selskabet udgifter til nye lejemål og markedsføring. Resultatet svarer til det forventede,” skriver ledelsen i regnskabet.
Resultat før skat faldt fra 10,6 mio. kr. i 2012 til 9,6 mio. kr. i 2013.
Solidt regnskab fra Summerbird
Forsker: Branchen overser muligheder i emballage