Dan Jørgensen vil sætte gang i eksporten for 30 mio. kr.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) fremlægger i dag regeringens nye eksportstrategi for fødevarer, hvor man afsætter 30 mio. kr. til at øge den danske fødevareeksport og åbne nye markeder i Asien og Afrika.
Det skriver ministeren i dag i et debatindlæg i Berlingske, der også har handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) som afsender.
Strategien kommer i kølvandet på den russiske boykot mod fødevarer fra vesten, der har ramt de danske producenter hårdt.
"En meget aktuel årsag til den her strategi er situationen i Rusland. Omkring 3 mia. kr. fødevarer blev eksporteret til Rusland om året, så nu skal vi finde andre markeder. Og det er der store potentialer til at kunne skaffe. Det er det, som vi vil med den her nye strategi," siger Dan Jørgensen til Børsen.
Foruden de 30 mio. kr. styrker regeringen indsatsen i Sydøstasien og Afrika med to statskonsulenter i Malaysia og Nigeria, der skal rådgive virksomheder og fungere som bindeled på de to markeder.
Regeringen vil desuden styrke brandingen af danske fødevarer og arbejde på at fremme eksporten af teknologi og udstyr til bæredygtigt produktion inden for blandt andet akva kultur og staldanlæg, hvor Danmark er blandt verdens førende.
Strategien indeholder også et tiltag, der skal gøre det lettere at få de nødvendige eksportcertifikater for fødevarer som kød og mælk.
Regeringens eksportstrategi
- Oprettelse af to nye statskonsulentstillinger,
- Etablering af elektroniske eksportcertifikater, der kan lette ofte tunge procedurer med eksportgodkendelser,
- Ansættelse af vækstrådgivere med erfaring fra danske fødevaremyndigheder og/eller den danske fødevareklynge,
- Øget branding af danske fødevarer og bæredygtig teknologi gennem flere eksportfremstød med ministerdeltagelse.
Kilde: Fvm.dk.
Arla-chef kan mærke vilje til vækstplan
Boykot tvinger mejerier til at jagte nye markeder
Relaterede artikler:
Arla-chef kan mærke vilje til vækstplan
For abonnenter
Boykot tvinger mejerier til at jagte nye markeder
For abonnenter
Analyse: Fødevareklyngen halter efter dansk økonomi
For abonnenter