FødevareWatch

Peter Beier Chokolade hæver priserne

Høje råvarepriser på kakao, mandler og marcipan får den danske chokoladeproducent til at hæve prisen.

Foto: Anthon Unger

Den høje kakaopris, der nærmer sig rekordniveau, får nu den danske producent Peter Beier Chokolade til at hæve prisen på sine produkter.

Det skriver Business.dk.

Hvor meget prisen kommer til at stige er endnu uvist, men virksomheden forventer at nå en afklaring i slutningen af denne uge.

Dermed følger Peter Beier Chokolade i kølvandet på de amerikanske chokoladeproducenter Hershey og Mars, der har hævet sine gennemsnitspriser med syv og otte procent i løbet af august.

Det er sikkert, at vi kommer til at hæve priserne"

Peter Beier, adm. direktør, Peter Beier Chokolade

"Vi kan ikke blive ved med at skrue ned på vores indtjening. Det kommer ikke bag på mig, at Mars har hævet priserne med otte procent, men så meget kan vi ikke hæve vores priser. Men det er sikkert, at vi kommer til at hæve priserne. Lige nu er vi ved at gennemgå vores sortiment. En af udfordringerne er de stigende råvarepriser. Når vi hæver vores priser, skal vi danske producenter lægge en chokoladeafgift på 25 kr. pr. kg. oven i og det er et stort problem i forhold til vores udenlandske konkurrenter," siger adm. direktør Peter Beier til avisen.

Virksomhedens indkøbspris på kakaobønner er steget med 30 pct. de sidste år, mens man også er presset af stigende priser på mandler og marcipan, der indgår i for eksempel marcipanbrød.

Peter Beier Chokolade havde et overskud på 1,2 mio. kr. sidste år og forventede at fortsætte opturen i 2014, men det har de stigende råvarepriser formentlig sat en stopper for nu, skriver Berlingske.

Chokoladekæde tror på opsving

Frostvejr kan sende Nutella-priser på himmelflugt

Mars udpeger ny chokoladechef

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier