FødevareWatch

Nyt studie: Farligt at spise for lidt salt

Salt er på mange kosteksperters dødsliste. Men frygten er ubegrundet, og faktisk kan man få for lidt salt, viser ny forskning.

Foto: Colourbox

Salt bliver for tiden betragtet som en trussel mod folkesundheden. I hvert fald anbefaler mange både danske og udenlandske sundhedseksperter, at vi putter mindre salt i maden.

Men for at gøre forvirringen total viser ny forskning, at det kan være farligt at spise for lidt salt.

Det skriver Politiken på baggrund af et studie, der er publiceret i New England Journal of Medicine.

Forskerne bag studiet finder efter at have fulgt mere end 100.000 mennesker i 18 lande, at den laveste dødelighed er hos folk, der indtager mellem 7,5 og 15 gram salt om dagen.

Ifølge Politiken spiser danskerne i gennemsnit 8-10 gram salt om dagen. Men Fødevarestyrelsen anbefaler, at danskerne reducerer deres indtag til maksimalt 5-6 gram om dagen.

Hvis den nye forskning har ret, betyder et saltindtag lavere end 7,5 gram, at risikoen for hjerte-kar-sygdom og død stiger med 27 pct.

Krydderifirma tilbage på sporet

SFK Food har appetit på opkøb

Ekspansionslystent fransk firma bag opkøb af SFK Food

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier