Nyt studie: Farligt at spise for lidt salt

Salt bliver for tiden betragtet som en trussel mod folkesundheden. I hvert fald anbefaler mange både danske og udenlandske sundhedseksperter, at vi putter mindre salt i maden.
Men for at gøre forvirringen total viser ny forskning, at det kan være farligt at spise for lidt salt.
Det skriver Politiken på baggrund af et studie, der er publiceret i New England Journal of Medicine.
Forskerne bag studiet finder efter at have fulgt mere end 100.000 mennesker i 18 lande, at den laveste dødelighed er hos folk, der indtager mellem 7,5 og 15 gram salt om dagen.
Ifølge Politiken spiser danskerne i gennemsnit 8-10 gram salt om dagen. Men Fødevarestyrelsen anbefaler, at danskerne reducerer deres indtag til maksimalt 5-6 gram om dagen.
Hvis den nye forskning har ret, betyder et saltindtag lavere end 7,5 gram, at risikoen for hjerte-kar-sygdom og død stiger med 27 pct.
Krydderifirma tilbage på sporetRelaterede artikler:
Krydderifirma tilbage på sporet
For abonnenter
SFK Food har appetit på opkøb
For abonnenter