FødevareWatch

Økologer frygter centrale fødevareindkøb

Nye centralaftaler for offentlige indkøb af fødevarer kan lukke et lukrativt marked for mindre leverandører af fødevarer, mener Økologisk Landsforening. I eftermiddag skal fødevareminister Dan Jørgensen (S) i samråd om sagen.

Regeringen har et mål om, at 60 procent af maden i offentlige køkkener skal være økologisk. | Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Mindre fødevareleverandører vil få svært ved at vinde offentlige udbud og dermed sælge varer til for eksempel kommunale kantiner og køkkener.

Det er konsekvensen af, at offentlige indkøb på fødevareområdet fremover skal centraliseres via det offentliges centrale indkøbsorganisation, SKI, mener Økologisk Landsforening.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier