FødevareWatch

Fødevareminister beskyldes for hykleri

Mens Dan Jørgensens opfordringer til danskerne om at købe lokalt og økologisk kommer i stride strømme, betyder en ny indkøbsaftale, at det bliver stadig sværere for det offentligt at købe netop lokalt og økologisk.

Foto: PR

Fødevareminister Dan Jørgensen har i den seneste tid været i vælten med budskaber om at danskerne skal købe økologisk og lokalt.

Imidlertid er det ikke nødvendigvis en opfordring der bliver fulgt til dørs hos det offentlige. En indkøbsaftale betyder nemlig, at mens man sparer penge gennem storindkøb, så bliver det sværere at købe lokalt og økologisk, skriver Politiken.

”Udbudsmaterialet tilgodeser ikke vores behov for økologiske fødevarer, som udgør 75 pct. af vores produktion. Og aftalen har gjort det sværere for os at handle lokalt – det er ikke kun den lokale æggeproducent, vi ikke længere handler hos,” siger Mona Carøe Jensen, cheføkonom på det randrusianske regionshospital til avisen.

Og netop nu er SKI – det offentliges centrale indkøbsorganisation - ved at undersøge om man skal lave et landsdækkende fødevareudbud for kommunerne.

”Ministerens udtalelser om, at almindelige danskere bør købe lokalt, står i skarp kontrast til det offentliges indkøb af fødevarer gennem store udbud, fordi det besværliggør lokale producenters vej til lokale køkkener,” siger projektleder i Økologiske Landsforening, Rikke Thorøe Grønning til avisen.

Dan J. i ny opfordring: Køb dansk

Venstre vil have husdyr med i ”nabotjek”

Dan Jørgensen lider nederlag om mælkebøder

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier