FødevareWatch

Hedegaard Foods tilbagekalder æg

Fødevarestyrelsen giver nu ægkoncernen Hedegaard Foods påbud om at trække buræg og pasteuriserede æg tilbage på grund af mistanke om salmonella.

Fødevarestyrelsen går i dag ud og giver Hedegaard Foods et påbud om at trække buræg og en række produkter med pasteuriserede æg tilbage. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse fredag morgen.

Påbuddet kommer på baggrund af, at en hønebesætning ved Grindsted ved egenkontrol er konstateret smittet med salmonella. Æggene er pakket fra den 28. juli og til og med den 11. august.

Der er tale om buræg i en 15 styks pakning samt pasteuriserede æggeblommer, - hvider, og scrambled eggs. Produkterne er blevet solgt i butikkerne Netto, Føtex, Rema, Liva og Bilka.

"Vi har gennemført analyser på samtlige produkter, og alle er testet fri for salmonella, inden varen er frigivet," siger direktør i Hedegaard Foods Ivan Noes Jørgensen i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Begrundelsen Fødevarestyrelsen har givet er, at der ikke må kunne stilles det mindste spørgsmålstegn ved fødevaresikkerheden i Hedegaards produkter, og Fødevarestyrelsen derfor vurderer, at de skal trækkes tilbage."

Hedegaard køber op hos nordisk konkurrent

Svære forhold i økologisk ægproduktion

Hedegaard Foods i hollandsk partnerskab

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier