FødevareWatch

Danæg frustreret over ulige spildevandsforhold

Danæg mener, at Christiansborg i ny lov skal se på de store prisforskelle, der er på tværs af Danmark for at aflede beskidt spildevand.

Foto: Thomas Borberg

I dag starter forhandlingerne om en justering af vandsektorloven.

I dag er også dagen, hvor Danæg vælger at råbe op om de angiveligt store prisforskelle, der er på tværs af Danmark for at få det lokale vandforsyningsselskab til at rense det spildevand, der er mere forurenet end almindeligt spildevand.

Det skriver Børsen.

Danægs forsyningsdirektør Gert Olsen fortæller, at selskabet bruger 1 mio. kr. om året for at få virksomhedens særligt beskidte spildevand renset i Roskilde, mens det i selskabets produktion i Christiansfeld i Sønderjylland koster 200.000 kr.

”Det er absurd, at man skal betale 1 mio. kr., hvis man ligger i Roskilde, og skal betale 200.000 kr. hvis man ligger i Christiansfeld. Det kan ikke passe, at der er så stor forskel på at rense spildevandet i Roskilde og Christiansfeld,” siger Gert Olsen.

Venstres miljøordfører Henrik Høegh skal i dag til forhandlinger om den nye sektorlov. Han vil stille spørgsmålet om de store prisforskelle med ind til forligskredsen.

”Det lyder som om, vi skal have fat i det her, når vi skal snakke om vandsektorloven. Det er for store og urimelige forskelle i priserne. Der er ikke nogen vejledning for, hvordan man må taksere det her. Det kommer vi til at få kigget på,” siger han til avisen.

Danæg henter ny topchef

Svære forhold i økologisk ægproduktion

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier