FødevareWatch

FrieslandCampina omdirigerer stor russisk eksport

Den hollandske mejerigigant FrieslandCampina mærker konsekvenserne af de russiske boykots. I 2013 havde selskabet en 190 mio. euro stor Rusland-eksport, som der nu skal findes nye aftagere til.

Foto: Rune Pedersen

I sidste uge iværksatte FrieslandCampina tiltag for at afbøde de direkte konsekvenser af de russiske boykots af vestlige fødevarer.

Selskabet valgte at stoppe al produktion af ost til det russiske marked og er langt hen ad vejen lykkes med at sælge det til andre markeder.

Koncernen leder nu efter andre markeder til afsætning af dets produkter. FrieslandCampina vurderer selv, at denne markedsforvridning sætter ekstra pres på et i forvejen presset globalt mejerimarked.

”Salgspriserne på mælkepulver og smør var allerede under pres som konsekvens af en faldende efterspørgsel på det globale marked og et gennemgående højt mælkeudbud i 2014,” skriver selskabet på sin hjemmeside.

FrieslandCampina er i nær kontakt med bl.a. hollandske og europæiske mejeriorganisationer for at udforske alle muligheder, der måtte være for at mindske konsekvenserne for mejerisektoren og landmændene mest muligt.

"Regeringer kan støtte mejerisektorens jagt på nye markeder ved at fjerne handelsbarrierer,” opfordrer koncernen.

Lidt hjælp til branchen kommer der imidlertid fra uventet kant. For nylig kom det frem, at Rusland alligevel vil tillade importen af laktosefri produkter. Selvom det ikke er endeligt vedtaget af præsident Putin, glæder mejerikæmpen Valio sig over moderationen i embargoen.

”Valio vil genoptage sin eksport af laktosefri mælk og yoghurt til Rusland så hurtigt som muligt,” skriver koncernens adm. direktør Mika Koskinen på selskabets hjemmeside.

Her er Arlas to største vækstudfordringer

Flere ændringer i Fonterras top

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier