FødevareWatch

Friesland Campina samler rumænsk osteproduktion

Fremtvunget af et vanskeligt marked, samler Arla-konkurrenten Friesland Campinas rumænske datterselskab nu sin osteproduktion på ét sted.

Foto: Arla/ PR

Den hollandske mejerigigant Friesland Campina, samler nu sin rumænske osteproduktion i byen Baciu. Det betyder, at osteproduktionen i Carei lukkes og flyttes. Det samme sker med ostepakkeriet i Targu Mures ved udgangen af 2014, skriver selskabet på sin hjemmeside.

Friesland Campina Rumænien er nødt til at samle produktionen på grund af hårde markedsbetingelser – særligt en faldende omsætning. Ved at flytte produktionen af ost, forventer ledelsen at kunne forbedre virksomhedens effektivitet og præstation – nu og i fremtiden.

Besparelserne vil gå til selskabets brand Napolact såvel som teknologisk- og produktinnovation.

Over de sidste fem år er mejeriforbruget faldet mere end 6 pct. om året i Rumænien. Det har tvunget selskabet til at operere med underkapacitet på alle sine produktioner.

Konsolideringsprocessen forventes afsluttet i januar 2015. P.t. arbejder omkring 130 mennesker på Carei-produktionen. Selskabet understreger, at de ansatte vil modtage fuld støtte jf. deres overenskomst. Dette inkluderer assistance til at finde job i fremtiden.

Arla-rival må igen sælge til Kina

Arla-rivaler vil indgå kinesisk samarbejde

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier