Friesland Campina samler rumænsk osteproduktion

Fremtvunget af et vanskeligt marked, samler Arla-konkurrenten Friesland Campinas rumænske datterselskab nu sin osteproduktion på ét sted.
Foto: Arla/ PR
Foto: Arla/ PR

Den hollandske mejerigigant Friesland Campina, samler nu sin rumænske osteproduktion i byen Baciu. Det betyder, at osteproduktionen i Carei lukkes og flyttes. Det samme sker med ostepakkeriet i Targu Mures ved udgangen af 2014, skriver selskabet på sin hjemmeside.

Friesland Campina Rumænien er nødt til at samle produktionen på grund af hårde markedsbetingelser – særligt en faldende omsætning. Ved at flytte produktionen af ost, forventer ledelsen at kunne forbedre virksomhedens effektivitet og præstation – nu og i fremtiden.

Besparelserne vil gå til selskabets brand Napolact såvel som teknologisk- og produktinnovation.

Over de sidste fem år er mejeriforbruget faldet mere end 6 pct. om året i Rumænien. Det har tvunget selskabet til at operere med underkapacitet på alle sine produktioner.

Konsolideringsprocessen forventes afsluttet i januar 2015. P.t. arbejder omkring 130 mennesker på Carei-produktionen. Selskabet understreger, at de ansatte vil modtage fuld støtte jf. deres overenskomst. Dette inkluderer assistance til at finde job i fremtiden.

Arla-rival må igen sælge til Kina

Arla-rivaler vil indgå kinesisk samarbejde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg