FødevareWatch

Der skal mere smag i grøntsagerne

Gartnerfirmaet Knud Jepsen A/S samarbejder med forskere om at skabe grøntsager, som indeholder mere smag.

Foto: Michael Hansen

De danske forbrugere kan tit opleve, at de frugter og grøntsager, de køber i supermarkedet, smager af meget lidt, men det kan være slut i løbet af de kommende år.

Det danske gartnerfirma Knud Jepsen A/S samarbejder nemlig med en gruppe forskere fra blandt andet Københavns Universitet om at ændre planternes egenskaber, så de bliver mere smagfulde, skriver Politiken.dk.

Planen er at skabe nye, mere robuste planter, som kan vokse ved høje temperaturer, tørke og uden ret meget næring, for det kan give grøntsager og frugt med mere smag end dem, vi kender i dag.

”Vi vil jo gerne have fødevarer om vinteren med god smagsintensitet. Ved at planterne bliver mere kompakte, og tilvæksten foregår i et lidt langsommere tempo, sker der en opkoncentrering af indholdsstoffer i planten. Sammensætningen af smagsstoffer bliver nok ikke meget anderledes, men smagsoplevelsen bliver forhåbentlig bedre,” fortæller Kai Lønne Nielsen, der er udviklingschef i Knud Jepsen A/S, til Politiken.dk.

I første omgang er det lykkedes at ændre en stueplante, men i løbet af tre til fem år forventer selskabet at kunne sende ændret basilikum, peberfrugter, tomater og kartofler på markedet.

Gartneriet regner desuden med, at projektet efter fem år vil have skabt op imod 100 arbejdspladser, og at det vil skabe en omsætning på omkring 67 mio. kr. hvert år.

"Kunderne fravælger skæve grøntsager"

Knuthenlund vil tilbage til fortiden

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier