Sydafrikas Spar udvider i Irland

Detailkoncernen Spar i Sydafrika opkøber aktiemajoriteten i et selskab, som ejer en række Spar-butikker i Irland og det sydvestlige England, for et trecifret millionbeløb.

Den sydafrikanske del af Spar-koncernen er blevet enige med BWG Group om at opkøbe 80 pct. af aktierne i den irske detailkæde. Det skriver Bloomberg.

Spar-kæden betaler 800 mio. sydafrikanske rand – svarende til 416 mio. kr. - for aktieandelen, som man finansierer gennem et lån, samtidig med at man får muligheden for på et senere tidspunt at opkøbe de resterende 20 pct.

”Den internationale udvidelse er et vigtigt strategisk skridt for Spar, og det giver os en attraktiv indgangsvinkel til fødevaresektoren i både detail- og grossist-leddet i Irland,” siger adm. direktør i Spar Sydafrika, Graham O’Connor, til Bloomberg.

BWG Group ejer 1.100 butikker i Irland og det sydvestlige England, herunder 700 Spar-butikker, og man tegner sig for ca. 35 pct. af det irske dagligvaremarked.

Spar er en international detailsammenslutning, som blev grundlagt i Holland i 1932  ud fra samme princip som brugsbevægelsen, med købmænd, som går sammen for at opnå bedre priser hos leverandørerne og grossisterne. Spar består nu af over 12.500 dagligvarebutikker i 33 lande.

Spar Sydafrika er én af de største supermarkedskæder i hjemlandet, hvor man har i alt 850 butikker.

Hollandsk detailkæde køber Spar-butikker

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Pr

Danforel kæmper sig ud af barsk periode

For abonnenter