Tysk pølsekartel får milliardbøde

En række af Tysklands største pølseproducenter deler en kæmpe bøde i spektakulær kartelsag.

I Tyskland har en række store pølseproducenter i dag modtaget en samlet bøde på 338 mio. euro (ca. 2,5 mia. kr.) i en omfattende sag om aftalte priser.

Afsenderen af bøden er landets kartelmyndigheder, og den tilfalder i alt 33 enkeltpersoner og 21 producenter - heriblandt Böklunder, Wiesenhof og Rügenwalder, som er blandt Tysklands største på området.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Det skriver Financial Times.

Kartellet har fået navnet "Atlantic Circle" efter Hotel Atlantic i Hamburg, hvor pølseproducenterne mødtes første gang for at aftale priser.

"Det her er foregået i mange år. Den totale bøde kan virke streng, men giver mening, når man ser på, hvor mange selskaber der har været med, kartellets varighed og milliarderne, som virksomhederne har tjent på det," udtaler Andreas Mundt, præsident for de tyske kartelmyndigheder.

11 selskaber har i løbet af efterforskningen samarbejdet med politiet, som blev ledt på sporet af det store kartel via et tip.

Tidligere i år fik Carlsberg en bøde på 463 mio. kr. i en lignende sag. Her kendte de tyske kartelmyndigheder Carlsberg og en række andre bryggerier skyldig i at overtræde konkurrencereglerne.

Kontorchef: Bøde til svampekartel er mærkbar

Champignonkartel får kæmpebøde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også