FødevareWatch

Stor mystik om direktørafgange i Flensted

Radiotavsheden er total i Flensted A/S, efter to direktører i sidste uge forlod selskabet. Tysk ejer har nu indsat midlertidig direktør.

Foto: PR/Flensted

I sidste uge blev det offentliggjort, at de to direktører Boje Vinding Olesen og Anders Hviid Klinge er fortid i kartoffel- og grøntselskabet Flensted, men årsagen står tilbage i det uvisse.

Ingen i Flensteds direktørgruppe, som hidtil har bestået af fem medlemmer, ønsker nemlig at fortælle noget om, hvorfor de to direktører ikke længere skal være i selskabet.

”Jeg har ikke noget at fortælle om den her sag. Beklager,” siger Anders Hviid Klinge til FødevareWatch.

Men er du og Boje Vinding Olesen raget uklar med de tre andre?

Jeg har ikke mere at tilføje.”

Heller ikke Boje Vinding Olesen eller Leif Jørgensen og Jesper Mariussen – to af de tre tilbageværende direktører – har ønsket at kommentere sagen. Den sidste af de fem direktører, Tommy Vinding Olesen, er på ferie og har derfor ikke været til at træffe.

De fem direktører blev indsat som sent som i januar, og derfor kommer de nylige afgange som en stor overraskelse.

Johannes Nielsen, tidligere Flensted-chef gennem mange år, er hentet ind som konsulent for at gyde olie på vandene i den verserende sag, som heller ikke han ønsker at udtale sig om. 

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Hollænder tager over - midlertidigt

Anders Hviid Klinge har hidtil fungeret som ordførende direktør i Flensteds direktion, mens Boje Vinding Olesen har været produktionsdirektør.

Flensted har siden 2008 været ejet af den tyske fødevarekoncern Wernsing Food Family, som nu har tilføjet sin egen mand, hollandske Martin Zwinkels, til direktørgruppen i det danske selskab, hvor han skal fungere sammen med de tre tilbageværende direktører.

Men ifølge Zwinkels selv skal han være den ledende direktør i det danske selskab – dog kun midlertidigt.

”Wernsing Food Family ønsker at udpege en fra Danmark, som skal lede alle vores danske selskaber. Indtil den rette person er fundet, sidder jeg på posten,” siger han til FødevareWatch.

Wernsing Food Family ejer udover Flensted fem øvrige selskaber i Danmark: Kolding Salatfabrik, Slice Fruit, Danika Grønt, Danpotatoes og Flensted Grønt.

"Et personligt anliggende"

Martin Zwinkels fortæller, at han er indsat som direktør i Flensted og de andre danske selskaber, fordi ingen af de tre tilbageværende direktører er "i stand til at varetage rollen som operationel leder".

Heller ikke han ønsker at fortælle, hvorfor Boje Vinding Olesen og Anders Hviid Klinge ikke længere skal være i Flensted.

”Det vil jeg ikke sige noget om. Det er et personligt anliggende mellem de hidtidige direktører,” siger han.

Den hollandske direktør fortæller desuden, at Wernsing Food Family regner med at have fundet en permanent direktør til de danske selskaber inden for et halvt år.

Flensted A/S, der ligger Ansager i Sydjylland, omsætter årligt for ca. 200 mio. kr.

Som et lille kuriosum til historien kan det nævnes, at den nu tidligere Flensted-direktør Boje Vinding Olesen er bror til Tommy Vinding Olesen, som stadig er medlem af selskabets direktion.

Flensted skifter ud i toppen

Grøntleverandør landede blødt i 2013

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier