FødevareWatch

Kødkæmpe køber protein-producent

Hormel Foods Corporation lægger 2,45 mia. kr. på bordet for at overtage CytoSport Holding, der udvikler drikkeklare proteinprodukter til sportsudøvere.

Hormel Foods Corporation har indgået en bindende aftale om at opkøbe CytoSport Holdings. Det skriver Hormel Foods i en pressemeddelelse.

CytoSport Holdings blev grundlagt i Californien i 1998 og er kendt som producenten bag de såkaldte Muscle Milk-produkter, som ifølge Hormel er det førende brand indenfor drikkeklare proteinprodukter til sportsudøvere i USA.

Hormel Foods betaler 450 mio. dollar – eller ca. 2,45 mia. kroner – for at overtage CytoSport Holdings, vis Muscle Milk-produkter forventes at omsætte for ca. 370 mio. dollar i 2014.

Med opkøbet får den amerikanske fødevaregigant, som henter en stor del af omsætningen fra kødprodukter, altså mulighed for at vokse betydeligt i et af sine mindre segmenter.

"Muscle Milk-produkterne vil virke som en vækstkatalysator for vores Specialty Foods-segment og tilføre denne afdeling et førende brand indenfor den hurtigt voksende kategori for sportsernæring,” udtaler Jeffrey M. Ettinger, der er bestyrelsesformand og adm. direktør i Hormel Foods, i pressemeddelelsen.

Hormel oplyser også, at man i forbindelse med opkøbet har udpeget tre af sine direktører til ledende stillinger i CytoSport Holdings, som henholdsvis adm. direktør, driftsdirektør og finansdirektør.

Rekordsalg for amerikansk kødgigant

Medicinalgigant lancerer mælk til bodybuildere

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier