FødevareWatch

Kødkæmpe køber protein-producent

Hormel Foods Corporation lægger 2,45 mia. kr. på bordet for at overtage CytoSport Holding, der udvikler drikkeklare proteinprodukter til sportsudøvere.

Hormel Foods Corporation har indgået en bindende aftale om at opkøbe CytoSport Holdings. Det skriver Hormel Foods i en pressemeddelelse.

CytoSport Holdings blev grundlagt i Californien i 1998 og er kendt som producenten bag de såkaldte Muscle Milk-produkter, som ifølge Hormel er det førende brand indenfor drikkeklare proteinprodukter til sportsudøvere i USA.

Hormel Foods betaler 450 mio. dollar – eller ca. 2,45 mia. kroner – for at overtage CytoSport Holdings, vis Muscle Milk-produkter forventes at omsætte for ca. 370 mio. dollar i 2014.

Med opkøbet får den amerikanske fødevaregigant, som henter en stor del af omsætningen fra kødprodukter, altså mulighed for at vokse betydeligt i et af sine mindre segmenter.

"Muscle Milk-produkterne vil virke som en vækstkatalysator for vores Specialty Foods-segment og tilføre denne afdeling et førende brand indenfor den hurtigt voksende kategori for sportsernæring,” udtaler Jeffrey M. Ettinger, der er bestyrelsesformand og adm. direktør i Hormel Foods, i pressemeddelelsen.

Hormel oplyser også, at man i forbindelse med opkøbet har udpeget tre af sine direktører til ledende stillinger i CytoSport Holdings, som henholdsvis adm. direktør, driftsdirektør og finansdirektør.

Rekordsalg for amerikansk kødgigant

Medicinalgigant lancerer mælk til bodybuildere

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier