FødevareWatch

Truet slagteri tæt på redning

Danish Crowns lukningstruede slagteri i sønderjyske Skærbæk er klar med spareplan og venter nu på positivt svar fra slagterikoncernen.

Foto: Niels Lund Pedersen

Det har ikke fået nær så meget bevågenhed som slagteri-dramaet på Bornholm, men også i sønderjyske Skærbæk har Danish Crown et lukningstruet slagteriet.

Om præcis en uge - 1. juli - skal de ansatte på slagteriet have fundet en plan for årlige besparelser på 6,5 mio. kr., hvis ikke slagteriet skal lukkes. Og alt tyder på, at det lykkes, skriver Politiken.

Slagteriet og dets 85 ansatte har nemlig afleveret en plan med årlige besparelser på 7,5 mio. kr. - 1 mio. kr. mere end krævet.

"Der bliver en lønreduktion gennem at justere vores akkordsystem inden for overenskomstens rammer, og så effektiviserer vi arbejdsgange. Endelig har vi råvarer, der førhen gik til destruktion, som vi nu får afsat til minkfoder, så slagteriet får en ekstra indtægt," siger fællestillidsmand Paul Sejer til Politiken og tilføjer, at han forventer et positivt svar fra Danish Crown.

Fra koncernens hovedkontor i Randers fortæller pressechef Jens Hansen, at man er meget fortrøstningsfulde omkring slagteriets muligheder for overlevelse.

Overblik: Rønne-slagteri fra lukningstrussel til redning

Skærbæk: ”Vi finder en anden løsning”

Intern kritik overrasker Danish Crown

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier