Bestyrelse baner vej for gigantfusion

Bestyrelsen i amerikanske Hillshire Brands har anbefalet sine aktionærer at stemme imod en handel med Pinnacle Foods og i stedet sige ja til den foreslåede milliardfusion med Tyson Foods, som nu for alvor ser ud til at blive en realitet.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I den forgangne uge sluttede en længere opkøbskamp om den amerikanske fødevarevirksomhed Hillshire Brands, da storkoncernen Tyson Foods overgik sin brasilianske konkurrent JBS SA med et tilbud på 47 mia. kr.

Det foreslåede opkøb mangler dog stadig Hillshire-aktionærernes accept, og en tidligere annonceret fusion mellem Hillshire og Pinnacle Foods har truet med at sætte en stopper for en eventuel aftale med Tyson Foods.

Men nu har bestyrelsen i Hillshire gjort sit til at fjerne den forhindring, da man officielt har anbefalet sine aktionærer at stemme imod aftalen med Pinnacle Foods. Det skriver Bloomberg.

Anbefalingen fra bestyrelsen betyder dog ikke, at vejen er endeligt banet for handelen med Tyson, da Hillshire ikke bare har ret til at afbryde aftalen med Pinnacle, skriver Bloomberg.

Men bestyrelsen i Hillshire har allerede d. 9. juni skrevet til sine kolleger i Pinnacle og gjort dem opmærksomme på anbefalingen, og man har samtidig tilbudt at udbetale 163 mio. dollar i et såkaldt termination fee for at trække sig fra aftalen.

Gigant vinder opkøbskamp med bud på 47 mia kr

Kødgiganter i indædt budkrig

Verdens største kan forpurre milliardopkøb

Fødevareselskab køber rival i stor milliardhandel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også