FødevareWatch

Verdens største kan forpurre milliardopkøb

Verdens største fødevareforarbejdningsselskab, JBS, har budt mere end 30 mia. kr. på konkurrenten Hillshire Brands. Det kan stikke en kæp i hjulet på Hillshire’s milliardopkøb af en anden international rival.

Den brasilianske fødevaregigant JBS, der er verdens største fødevareforarbejdningsselskab målt på omsætning, har afgivet et uopfordret opkøbstilbud på 5,6 mia. dollar, eller godt 30 mia. kr., til sin amerikanske rival Hillshire Brands Co. Det skriver Bloomberg.

Aftalen står og falder dog med, at Hillshire dropper sit allerede annoncerede opkøb af konkurrenten Pinnacle Foods – en aftale som kan løbe op i 35 mia. kroner, når man medregner gæld.

Fødevareselskab køber rival i stor milliardhandel

Den brasilianske koncern er et yderst opkøbslystent selskab, som i løbet af de seneste ti år har opkøbt selskaber for hele 17 mia. dollar (93 mia. kroner), hvilket gjorde JBS til verdens største indenfor fødevareforarbejdning, da man vippede amerikanske Tyson Foods af tronen.

I 2008 købte JBS oksekødsforretningen i den amerikanske virksomhed Smithfield Foods’ – der i øvrigt siden er blevet overtaget af kinesiske Shuanghui - og året efter købte man også det amerikanske kylingeselskab Pilgrim’s Pride Corporation.

Med det mulige opkøb af Hillshire Brands, der primært fokuserer på svinekød, herunder især pølser, kan JBS nærme sig det, som en analytiker beskriver som ’den hellige gral’ for selskabet – nemlig at have adgang til alle tre kødsegmenter: Fjerkræ, oksekød og svinekød.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier