FødevareWatch

”Flere vil dø af svine-MRSA”

En overlæge ved Statens Serum Institut forventer op til fem årlige dødsfald på grund af smitte med MRSA fra svin.

I takt med, at bakterien MRSA bliver stadig mere udbredt, vil der komme flere menneskelige dødsfald. Det skriver altinget.dk.

I Statens Seruminstituts seneste nyhedsbrev forklarer man, hvordan  svinesmitten er gået fra tæt på nul i 2007 til at være årsag til mere end hver tredje af alle MRSA-tilfælde i 2013, hvor der blev registreret 643 tilfælde.

"Dødsfald som de omtalte er desværre forventelige i forhold til det stigende antal MRSA CC398 i Danmark. Der forventes også fremover alvorlige manifestationer, herunder invasiv sygdom og dødsfald, som følge af infektioner med denne MRSA-type," skriver SSI i sit nyhedsbrev.

Altinget har talt med Robert Skov, overlæge og områdechef for bakteriologisk overvågning ved Statens Serum Institut, som fastslår, at det er vigtigt at bide mærke i, at af de, der er smittede, er det færre, som ender med at blive syge, end det er tilfældet for andre typer MRSA.

Det handler først og fremmest om, at svine-MRSA primært bæres af yngre og raske mennesker, som i mindre grad får infektioner end ældre og svækkede.

"Men jo flere mennesker, som har MRSA 398 desto større bliver risikoen for, at der sker dødsfald. Vi løber en risiko for, at man vil se det ske igen. Mit bedste bud er, at vi vil ligge på et til fem dødsfald om året for MRSA CC398," siger han til netavisen.

Svineproducenter kæmper imod MRSA-åbenhed

Ombudsmand: MRSA-smittede svinefarme skal frem i lyset

Drastisk norsk MRSA-plan iværksat

Minister klar med plan for frygtet svinebakterie

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier