FødevareWatch

Millionerne vælter ind hos Claus Meyer

Kokken Claus Meyers madimperium har lavet et nyt stort overskud.

Foto: Gorm Olesen/Polfoto/Arkiv

Madentreprenøren Claus Meyer har igen formået at bikse et millionoverskud sammen i sin forretning.

Ifølge Børsen viser et nyt regnskab for kokkens samlede aktiviteter et overskud på 24 mio. kr. i 2013 - en lille tilbagegang i forhold til 27 mio. kr. i 2012. Dermed er den samlede egenkapital i selskabet oppe på 72 mio. kr.

Claus Meyer henter sin indtjening fra ejerandele i en række selskaber, bl.a. Noma og Hotel Saxkjøbing, men det er i den lidt mindre mondæne afdeling, pengene for alvor bliver tjent.

Selskabet Meyers Kantiner, som leverer mad til kantiner landet over, havde i 2013 et overskud på 19 mio. kr., hvor af Claus Meyer snupper 17 mio. kr. via sin ejerandel på 87 pct.

Claus Meyer er Danmarks førende gatronomiske iværksætter; en iværksætter, der på flere fronter er parat til at gå nye veje.

Samarbejde med Coop

Inden for de seneste par uger har FødevareWatch beskrevet, hvordan Claus Meyer går i alliance med detailhandlen for at løfte danskernes madvaner, og at han planlægger at kaste sig ind i produktion af økologiske kyllinger i et hidtil uset koncept.

Samarbejdet med detailhandlen sker med Coop i kølvandet på koncernens nye madmanifest. Madhuset skal hjælpe med uddannelsen af personalet i Coops indkøbs- og salgsfunktioner.

Her er Coops store plan

Kyllingeprojektet går ud på at etablere en abonnementsordning, hvor forbrugere betaler for at aftage eksempelvis seks kyllinger om året.

Abonnementskronerne skal danne rygraden i den platform, hvorfra man kan investere i egne kyllingeproduktioner og i kyllingeslagterier, som kan forsyne abonnenterne med kyllinger, der på en lang række parametre både skal være sundere og mere bæredygtige end de eksisterende.

Meyers Madhus skal uddanne Coop-ansatte

Kantineselskab leverer solidt regnskab

Claus Meyer vil udvikle stort kyllingeprojekt

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier