Madentreprenøren Claus Meyer har igen formået at bikse et millionoverskud sammen i sin forretning.
Ifølge Børsen viser et nyt regnskab for kokkens samlede aktiviteter et overskud på 24 mio. kr. i 2013 - en lille tilbagegang i forhold til 27 mio. kr. i 2012. Dermed er den samlede egenkapital i selskabet oppe på 72 mio. kr.
Claus Meyer henter sin indtjening fra ejerandele i en række selskaber, bl.a. Noma og Hotel Saxkjøbing, men det er i den lidt mindre mondæne afdeling, pengene for alvor bliver tjent.
Selskabet Meyers Kantiner, som leverer mad til kantiner landet over, havde i 2013 et overskud på 19 mio. kr., hvor af Claus Meyer snupper 17 mio. kr. via sin ejerandel på 87 pct.
Claus Meyer er Danmarks førende gatronomiske iværksætter; en iværksætter, der på flere fronter er parat til at gå nye veje.
Samarbejde med Coop
Inden for de seneste par uger har FødevareWatch beskrevet, hvordan Claus Meyer går i alliance med detailhandlen for at løfte danskernes madvaner, og at han planlægger at kaste sig ind i produktion af økologiske kyllinger i et hidtil uset koncept.
Samarbejdet med detailhandlen sker med Coop i kølvandet på koncernens nye madmanifest. Madhuset skal hjælpe med uddannelsen af personalet i Coops indkøbs- og salgsfunktioner.
Her er Coops store plan
Kyllingeprojektet går ud på at etablere en abonnementsordning, hvor forbrugere betaler for at aftage eksempelvis seks kyllinger om året.
Abonnementskronerne skal danne rygraden i den platform, hvorfra man kan investere i egne kyllingeproduktioner og i kyllingeslagterier, som kan forsyne abonnenterne med kyllinger, der på en lang række parametre både skal være sundere og mere bæredygtige end de eksisterende.
Meyers Madhus skal uddanne Coop-ansatte
Kantineselskab leverer solidt regnskab
Claus Meyer vil udvikle stort kyllingeprojekt