Mens Danish Crown bokser med slagteriudfordringer på Bornholm og i Skærbæk, er der anderledes positive takter at spore hos den store tyske konkurrent, Tönnies Fleisch, som det danske slagteri i Brørup øger antallet af slagtninger markant, skriver Politiken.
Efter en række år med store danske underskud vil koncernen, der sidste år øgede antallet af danske slagtninger med 25 pct. til knap 1,5 mio. svin om året, vende minus til plus.
Ved blandt andet at øge antallet af årlige slagtninger til 1,8 mio. vil koncernen ifølge pressechef Markus Eicher kunne nå målet i 2014.
"I det nuværende år 2014 forventer vi en profitabel drift - vi vil være tilbage med sorte tal," siger han til Politiken.
Ifølge den tyske koncernpressechef, er det blandt andet den gode brandværdi, der ligger i at sige, at man producerer i Danmark, som er attraktiv, når koncernens kødprodukter skal afsættes på en række eksportmarkeder.
Bornholms slagteri dømt til lukning
International kødgigant på vej mod børsen
Danæg henter ny topchef