DC smider nyt kort i spillet om bornholmsk slagteri

Danish Crowns andelshavere på Bornholm har givet tilsagn om at levere 50.000 flere slagtesvin årligt til slagteriet, hvis det bevares. Slagterimedarbejderne er positive.
Foto: PR
Foto: PR

De bornholmske andelshavere og repræsentanter fra bestyrelsen i Danish Crown godkendte torsdag aften en aftale, som betyder, at øens slagteri sikres bedre udnyttelse af kapaciteten, og dermed kan en redning være kommet et skridt nærmere.

Der blev samtidig sagt ja til, at ejerne forpligter sig til at levere den økonomiske forbedring, som er forbundet med de flere slagtesvin. I sidste ende kan det koste op mod 15 øre/kg.

Dermed sender Danish Crowns andelshavere igen bolden over på medarbejdernes side, der i sidste ende vil kunne have de kort på hånden, som kan få kabalen om bevarelsen af Rønne-slagteriet til at gå op.

For øens største svineproducent vil aftalen betyde en omkostning på mere end 350.000 kroner årligt, hvis ikke grisene leveres. For en gennemsnitlig bornholmsk slagtesvineproducent svarer det til ca. 70.000 kroner, skriver Danish Crown i en meddelelse.

"Jeg er fuld af respekt for, at ejerne på Bornholm her tager et enormt ansvar både socialt og samfundsmæssigt. Det er ikke deres arbejdspladser, der er på spil, men modellen her kan komme til at koste den enkelte svineproducent en anseelig sum," udtaler Danish Crowns bestyrelsesformand Erik Bredholt.

Aftalen er endnu et skridt på vejen til at redde slagteriet og dermed de mange arbejdspladser på Bornholm, men det er samtidig en aftale, som er betinget af, at både politikere, samarbejdspartnere og medarbejdere også bidrager, som det hedder i meddelelsen fra Danish Crown.

Positive slagterimedarbejdere

Blandt medarbejderne på det lukningstruede slagteri, modtages indsparket fra øens svineproducenter positivt.

"Det er rigtig positivt, at andelshaverne giver tilsagn om at levere flere slagtesvin, det bidrager jo positivt til driftsregnskabet, så det er vi selvfølgelig glade for," lyder den umiddelbare kommentar fra tillidsmand Thomas Hansen, der tilføjer:

"Det er det rette skridt på vejen, at andelshaverne nu er kommet med deres bidrag til en løsning. Fra Danish Crowns side får vi stadig at vide, at skæringsdatoen for en løsning er den første juni, og det tager vi fortsat til efterretning."

DC-tillidsmand: "Hvis vi lukker, bliver jeg totalt skuffet"

Bornholm-slagteri et skridt nærmere redning

Russisk importforbud præger DC-bundlinje

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Photo: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter