FødevareWatch

Konkursramt kaffekæde raser over lejestigninger

Kong Kaffe blev ramt af pludselige stigninger i huslejen og måtte derfor lukke sine 18 danske filialer. "Absurd," siger direktør Henrik Ankerstjerne.

Foto: Mie Brinkmann

For godt en måned siden måtte kaffekæden Kong Kaffe smide håndklædet i ringen og indgive en konkursbegæring.

Men konkursen var en konsekvens af, at udlejningsfirmaet Steen & Strøm pludselig hævede lejen for to af kædens filialer med samlet 4,3 mio. kr. Det skriver Børsen.

"Det var et kæmpechok for alle, og ingen så det komme. Det er absurd. Om morgenen havde vi sendt vores budget til banken og projekterede med et overskud i 2014. Om eftermiddagen fik vi så meddelelsen om huslejestigningerne," siger direktør og ejer Henrik Ankerstjerne til Børsen.

Pæn interesse for resterne i krakket kaffekæde

Dansk kaffekæde går konkurs

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier