FødevareWatch

Direktørafgange koster Dagrofa dyrt

Dagrofa skiftede godt og grundigt ud i direktionen i løbet af 2013, og det kan aflæses på direktørlønningerne, som er mere end firdoblet.

Foto: Ole Lind

Detailkoncernen Dagrofa måtte i 2013 punge ud med et ekstraordinært højt beløb til sine direktører.

Ifølge koncernens årsrapport blev der betalt 60,5 mio. kr. til direktører i løbet af året mod langt mere beskedne 13 mio. kr. året før. Og dermed er beløbet altså mere end firdoblet. Det skriver Dansk Handelsblad.

En stor del af baggrunden for det forhøjede beløb er ifølge Dagrofas kommunikationsdirektør, Markela Dedopoulos, at aktiemajoriteten i koncernen i løbet af året blev solgt til Norgesgruppen.

"Først og fremmest afspejler stigningen i aflønningen aftalte transaktionsomkostninger som følge af salget til Norgesgruppen samt en aftrædelsesordning med ledelsen, som den tidligere ejer har aftalt og stået for. Sådan vil det ikke være fremadrettet," siger hun til Dansk Handelsblad.

Dermed lægger hun op til, at den tidligere direktion fik en god del ud af ejerskiftet, hvor Norgesgruppen afløste den hidtidige majoritetsejer Skandinavisk Holding.

Fire personer var i løbet af 2013 en del af Dagrofas direktion, og det er disse, som deler de 60,5 mio. kr. ifølge Dansk Handelsblad. Det drejer sig bl.a. om den nuværende topchef Per Thau, som trådte til i efteråret 2013, den tidligere topchef Henrik Gundelach og den forhenværende detaildirektør Gotfred Christiansen.

Dagrofa havde i 2013 et samlet underskud på 221 mio. kr. Heraf udgjorde omkostninger i forbindelse med ejerskiftet godt 160 mio. kr., har Dagrofa tidligere oplyst til FødevareWatch.

Ny direktør skal samle Dagrofa

Millionerne fosser ud af Dagrofa

Dagrofa skifter stort ud i koncernledelsen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier