FødevareWatch

Verdens største mælkeland er blevet større

Indien, som er verdens største mælkeproducerende land, har øget produktionen med 19 pct. i løbet af de seneste fem år – og væksten ser ud til at fortsætte.

Foto: POLFOTO

Mælkeproduktionen i Indien er vokset med 19 pct. i perioden fra 2006 til 2010 og nåede i 2010-2011 op på 121 mio. ton. Det viser undersøgelsen ’Unlocking the growth potential of Indian dairy industry’, som er foretaget af det indiske handelskammer, ifølge det malaysiske nyhedsmedie Bernama.

Det forventes, at mælkeproduktionen vil vokse til omkring 177 mio. ton i 2019-2020, og Indien ser dermed ud til at konsolidere sin position, som verdens største mælkeproducerende nation.

Ser man på mængden af mælk per indbygger ligger Indien dog kun på 252 gram per indbygger, hvilket er et godt stykke under det globale gennemsnit på 279 per person per dag, ifølge studiet.

Og der er samtidig et pænt stykke op til de største mælkelande i verden set i forhold til andel per indbygger. Her topper New Zealand med 9.773 gram, efterfulgt af Irland med 3.260 gram og Danmark med 2.411 gram mælk per person per dag.

Læs historien fra Bernama her.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier