FødevareWatch

Fødevareeksport kan få gavn af klimaforandring

Den danske fødevaresektor kan komme til at nyde godt af klimaforandringer på eksporten, vurderer klimaforsker.

Foto: Jan Dagø

Mens store dele af verden kommer til at opleve klimaforandringer som en plage i form af fødevaremangel og forandrede muligheder for landbrug, ser situationen helt anderledes ud for Danmark.

Det skriver netmediet altinget.dk.

"I Danmark har vi ikke noget problem. Danmark kommer til at tjene penge på det her,” siger professor og tidligere medlem af FN's klimapanel Jørgen Eivind Olesen om klimaforandringernes indflydelse på dansk fødevareproduktion.

Professoren forventer samtidig, at klimaforandringerne og den voksende verdensbefolkning vil få priserne på fødevarer til at stige. Det vil bidrage positivt til den danske eksport af fødevarer.

Milliardtab truer landbruget

EU beder WTO gå ind i sag om svineeksport til Rusland

Danmark øjner muligheder i kinesisk pak choi

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier