FødevareWatch

Rekordoverskud i Thise Mejeri

Thise Mejeri har i 2013 haft stor fremgang på alle fronter og overgår egne forventninger. Endnu mere er på vej i 2014, melder ledelsen.

Foto: Carsten Andersen/Polfoto/Arkiv

Nordjyske Thise Mejeri har netop aflagt sit bedste regnskab de seneste ti år.

Andelsmejeriet, der bl.a. er kendt for at introducere skyr på det danske marked, løftede i 2013 sit overskud til 20 mio. kr.

Det er 4 mio. kr. bedre end året før, og samtidig er det 5 mio. kr. mere, end hvad selskabet selv havde forventet ved indgangen til året.

"Det er med tilfredshed, at mejeriet kan notere sig en resultatforbedring både i forhold til de udmeldte forventninger og forrige års resultat," skriver ledelsen i regnskabet.

Fremgang i salget

Det gode resultat hos Thise Mejeri er hjulpet på vej af et stærkt stigende salg.

I 2013 omsatte selskabet for 725 mio. kr., hvilket er en forbedring på 145 mio. kr. i forhold til 2012.

Samtidig har mejeriet formået at forbedre indtjeningen på sine produkter. I 2012 tjente Thise Mejeri 306 øre pr. kg. mælk, mens tallet i 2013 var løftet til 345 øre. pr. kg.

Men trods fremgangen er mejeriets ledelse endnu ikke tilfreds.

"Den højere indtjening på 39 øre pr. kg. mælk, der både skyldes øget forædling og forbedrede markedsforhold er klart meget større, men endnu ikke tilfredsstillende," skriver ledelsen med direktør Poul Pedersen i spidsen.

Andelshavere stopper

Selvom det netop offentligtgjorte regnskab er det bedste fra Thise Mejeri i en lang årrække, er der ifølge ledelsen mere på vej.

Der meldes om positive forventninger til 2014, som bunder i et håb om stigende salg i Danmark samt bedre eksport til Vesteuropa. Desuden er Thise Mejeri netop begyndt at sælge til det kinesiske marked.

Der er dog også udfordringer forude for det nordjyske mejeri.

Ti af mejeriets 75 andelshavere har nemlig meldt ud, at de stopper med at levere mælk til mejeriet i januar 2015.

"Selvom Thise Mejeri med indgangen til 2015 vil have et mindre råvaregrundlag fra ca. 65 andelshavere mod ca. 75 andelshavere i 2014, så vil Thise også klare denne udfordring gennem især produktoptimering, øget mælkeindvejning fra egne andelshavere og fra nye andelshavere, hvoraf mejeriet i de første 2 måneder af 2014 allerede har fået tilknyttet 3 nye andelshavere," fremgår det af regnskabet.

Arla satser stort på specialoste

Løgismose finder skimmel i skyren

Ny milliardfusion styrker Arlas vækst

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier