FødevareWatch

Danskerne vilde med kosttilskud

Vi spiser mere kosttilskud end de fleste europæere, viser ny DTU-undersøgelse.

Foto: Ulrich Borch/JP

Danskerne lader sig ikke slå ud af rapporter om begrænset effekt af kosttilskud, hvis man ellers spiser sundt og varieret.

En opgørelse fra DTU Fødevareinstituttet viser, at seks ud af ti danskere tager et eller flere kosttilskud, og især børn er storforbrugere af multivitamin- og mineraltilskud.

Det skriver DTU Fødevare i en pressemeddelelse.

”Danskernes forbrug af kosttilskud er et af de højeste i Europa. En ny opgørelse af 4-75-årige danskeres brug af kosttilskud i perioden 2011-2013 viser, at det oftest er multivitamin- og mineraltilskud, folk spiser. Ifølge opgørelsen får 60 pct. af de 4-9-årige et multivitamin- og mineraltilskud, mens halvdelen af de 10-17-årige, og ca. halvdelen af alle voksne tager den type tilskud,” hedder i meddelelsen.

Derudover er fiskeolie, kalcium og D-vitamin også populære tilskud blandt danskere.

Kvinder spiser mest

Blandt personer over 18 år tager flere kvinder (71%) end mænd (57%) et multivitamin- og mineraltilskud. Også flere kvinder end mænd tager to eller flere kosttilskud.

”Mens der i andre lande er fundet en sammenhæng mellem forbruget af kosttilskud og folks uddannelse, er det ifølge DTU Fødevareinstituttets opgørelse kun blandt danske mænd, at forbruget stiger med et stigende uddannelsesniveau. Forskellene i forbrug mellem mænd og kvinder bliver derfor mindre, jo længere uddannelse folk har,” skriver DTU.

Der bliver generelt spist færre kosttilskud om sommeren.

DR får skylden for underskud

Kosttilskudsfirmaet Axellus trues af afgift 

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier