FødevareWatch

Avis: Kina og EU tæt på handelsaftale

Der er ifølge Wall Street Journal opnået enighed om en handelsaftale mellem EU og Kina. Den kan sikre fødevareproducenter øget adgang til det store marked i øst.

Foto: Colourbox

EU og Kina er tilsyneladende ved at nå til enighed om en aftale, der kan være med til at forløse det anspændte forhold mellem de to blokke. Aftalen, der ventes at blive offentliggjort ved præsident Xi Jipings besøg i Bruxelles i marts, vil fjerne trusler om punkttold på eksport af kinesisk elektronik. Til gengæld vil de kinesiske myndigheder sikre europæiske producenters adgang til det store kinesiske marked. Det skriver Wall Street Journal.

Handelsaftalen har til formål at sikre, at europæiske virksomheder fortsat kan vinde en stor del af elektronikkontrakterne på det kinesiske marked samt byde på offentlige forsknings- og udviklingsprojekter.

"Vi vil forsøge at nå til enighed inden slutningen af den her måned," siger EU's handelskommissær, Karel De Gucht, til Wall Street Journal. De Gucht truede sidste år med at indlede en undersøgelse om urimelig handelspraksis fra kinesiske it-virksomheder, men denne trussel bliver droppet, hvis man får forhandlet handelsaftalen på plads.

Aftalen er del af en større kampagne fra den europæiske handelskommissær, der arbejder hen imod, at få den kinesiske regeringen til at holde igen med subsidier og åbne Kinas indenlandske marked for europæiske virksomheder.

Danmark øjner muligheder i kinesisk pak choi

Sololøb for at redde Rusland-eksport

Friland banker døren til Kina ind

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier