Avis: Kina og EU tæt på handelsaftale

Der er ifølge Wall Street Journal opnået enighed om en handelsaftale mellem EU og Kina. Den kan sikre fødevareproducenter øget adgang til det store marked i øst.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF RITZAU FINANS

EU og Kina er tilsyneladende ved at nå til enighed om en aftale, der kan være med til at forløse det anspændte forhold mellem de to blokke. Aftalen, der ventes at blive offentliggjort ved præsident Xi Jipings besøg i Bruxelles i marts, vil fjerne trusler om punkttold på eksport af kinesisk elektronik. Til gengæld vil de kinesiske myndigheder sikre europæiske producenters adgang til det store kinesiske marked. Det skriver Wall Street Journal.

Handelsaftalen har til formål at sikre, at europæiske virksomheder fortsat kan vinde en stor del af elektronikkontrakterne på det kinesiske marked samt byde på offentlige forsknings- og udviklingsprojekter.

"Vi vil forsøge at nå til enighed inden slutningen af den her måned," siger EU's handelskommissær, Karel De Gucht, til Wall Street Journal. De Gucht truede sidste år med at indlede en undersøgelse om urimelig handelspraksis fra kinesiske it-virksomheder, men denne trussel bliver droppet, hvis man får forhandlet handelsaftalen på plads.

Aftalen er del af en større kampagne fra den europæiske handelskommissær, der arbejder hen imod, at få den kinesiske regeringen til at holde igen med subsidier og åbne Kinas indenlandske marked for europæiske virksomheder.

Danmark øjner muligheder i kinesisk pak choi

Sololøb for at redde Rusland-eksport

Friland banker døren til Kina ind

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg