Det kræver et opgør med kassetænkning og samarbejde på tværs af alle aktører fra fonde, NGO’er og myndigheder til virksomheder og forskningsinstitutter, hvis den danske landbrug- og fødevaresektor skal i mål med den grønne omstilling.
Det skriver Peder Tuborgh og Anette Engelund Friis, der er henholdsvis bestyrelsesformand og ’mission director’ i innovationspartnerskabet Agrifoodture i et debatindlæg i Klimamonitor.
”Det nytter jo ikke at udvikle smarte, grønne teknologier til staldgangen, hvis landmændene ikke vil bruge dem. Ligesom det er spild af ressourcer at udvikle nye, klimavenlige fødevarer, hvis kunderne vælger dem fra, når de står nede i supermarkedet,” skriver Peder Tuborgh og Anette Engelund Friis i debatindlægget.
De to hæfter sig også ved, at det kommer til at kræve penge, hvis der virkelig skal rykkes ved den grønne omstilling og opfordrer derfor virksomheder, fonde og det offentlige til at tænke over den langsigtede finansiering af f.eks. udviklings- og forskningsprojekter.
(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie, AgriWatch.)