Der kan meget vel være flere opkøb inden for den plantebaserede kategori på vej for den Hadsund-baserede ægkoncern Dava Foods, der er markedsleder inden for ægproduktion herhjemme.
Til Food Supply fortæller adm. direktør Ivan Noes, at selskabet har sat ambitiøse mål inden for væksten på det plantebaserede område:
”Vi regner med en tredobling af forretningsområdet i løbet af fire år,” siger han til mediet og forklarer videre, at 200 mio. kr. af omsætningen, der skal løftes til i alt 300 mio. kr., skal komme fra organisk vækst, mens resten meget vel kan blive fundet gennem opkøb.
Dava Foods satte allerede i 2022 fut under det plantebaserede - først med lanceringen af en plantebaseret ægerstatning og senere gennem fusionen af de plantebaserede selskaber Møllerup Brands og Karlsens, der i dag er blevet til Dava Food Ingredients.
Tidligere på året fortalte Ivan Noes dog, at man har i sinde at gøre flere plantebaserede produkter tilgængelige for danskerne i supermarkederne.