Global konfekturekoncern kaster milliardbeløb efter CO2-reduktion

I alt smider Mars Incorporated 1 mia. dollar efter arbejdet med at reducere udledningen de kommende tre år. (Rettet.)
Mars investerer 6,9 mia. kr. i at skære ned på selskabets CO2-udledning i de kommende tre år. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Mars investerer 6,9 mia. kr. i at skære ned på selskabets CO2-udledning i de kommende tre år. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Marketwire/Simone Scheuer-Hansen

(Rettelse: Af en tidligere version fremgik det fejlagtigt, at Mars ikke havde nået selskabets reduktionsmål, ligesom det fremgik, at der var tale om Mars Wrigley. Det er rettet, ligesom sammenligning med Danone og Nestlé er fjernet. FødevareWatch beklager fejlen.)

1 mia. dollar svarende til 6,9 mia. kr. 

Så meget kaster konfekture- og dyrefoderkæmpen Mars Incorporated de kommende tre år efter selskabets arbejde med at reducere CO2-udledningen og nå målet om en netto nul-udledning i 2050, skriver Financial Times

”Den finansielle præstation og den grønne omstilling er lige vigtige, siger Barry Parkin,” der er Mars bæredygtighedschef til Financial Times.

Den milliardstore investering, som virksomheden annoncerede torsdag, skal bruges på overgangen til 100 pct. genanvendelig energi, forbedring af forsyningskæderne, opskalering af klimavenligt landbrug, ændring i opskrifterne og bedre logistik.

Mars 140 fabrikker og tusinder af veterinærklinikker over hele verden, står blot for 4 pct. af hele virksomhedens samlede CO2 udledning, hvorimod 80 pct. af Mars samlede udledning kommer fra forsyningskæderne og de varer, de køber.

”Store dele af dette handler om råmaterialer og landbrug. Vi er nødt til at ændre, hvad vi køber, hvor vi køber, og hvordan vi køber det,” siger Parkin til avisen.

Parkin tilføjer at Mars køber råmaterialer fra 100 lande i hele verden.

Mars Incorporated har tidligere meldt ud, at selskabet ville reducere sin udledning med 27 pct. inden 2025, men siden 2015 er selskabets udledning kun svundet ind med 8 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Photo: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter