Fairtrade-mærkets licensindtægter voksede i 2022

Selv om der var mange bevægelser i dagligvarehandlen, voksede indtægterne med 2 pct. i Danmark. På bunden står fortsat et minus.
Camilla Erika Lerberg, adm. direktør i Fairtrade Danmark, hæfter sig ved vækst i et ellers uropræget år. | Foto: Fairtrade Danmark / Kennet Islandi Havgaard
Camilla Erika Lerberg, adm. direktør i Fairtrade Danmark, hæfter sig ved vækst i et ellers uropræget år. | Foto: Fairtrade Danmark / Kennet Islandi Havgaard

2022 viste sig at være et godt år for det danske Fairtrade-mærke, der gik ud af året med en omsætning i vækst. 

Det skriver Fairtrade Danmark i en pressemeddelelse, hvor adm. direktør, Camilla Erika Lerberg sætter ord på resultaterne:

”Det var et udfordrende år med mange bevægelser i dagligvarehandlen, og det betød, at vi skulle kæmpe for at sikre og fastholde Fairtrade-mærkede produkter på butikkernes hylder og i forbrugernes indkøbskurv. Derfor er vi stolte af, at vores licensindtægter alligevel vækstede med over to procent i Danmark i 2022.”

Hun lægger samtidig ikke skjul på, at hun selvfølgelig godt kunne have ønsket sig en højere vækst i salget af Fairtrade-produkter, men hæfter sig alligevel ved, at de gode resultater er kommet i en periode med stor usikkerhed og mange udfordringer. 

Af regnskabet fremgår det, at Fairtrade Danmark i 2022 præsterede en omsætning på 9,2 mio. kr. mod 9,1 mio. kr. i 2021. På bunden stod minus 700.400 kr. mod 23.825 kr. året forinden. 

Licensindtægterne steg fra 8,9 mio. kr. til 9 mio. kr., og udviklingen fordelte sig således på tværs af kategorierne: Kaffe steg med 4,85 pct., kakao faldt med minus 6,3 pct., vanilje steg med 1,95 pct., og roser steg med hele 172,8 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også