Regeringen relancerer Grønt Erhvervsforum og klimapartnerskaber

”Den grønne omstilling kræver nye arbejdsmetoder og nye fællesskaber, hvor vi kan udvikle de løsninger, der skal til. Det er Grønt Erhvervsforum et godt eksempel på,” lyder det fra energiministeren.
Foto: Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho

Det relancerede Grønt Erhvervsforum skal have fokus på implementering – så de grønne løsninger kan komme ud, hvor de gør gavn.

Sådan lyder det fra Klima-, energi- og forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at Grønt Erhvervsforum skal hjælpe med at give en mere konkret og nuanceret forståelse på fire områder: regulering, kompetencer, kritisk import og finansiering.

”Jeg glæder mig til igen at møde Grønt Erhvervsforum og genoptage dialogen om, hvordan vi sætter endnu mere fart på den grønne omstilling. Den grønne omstilling kræver nye arbejdsmetoder og nye fællesskaber, hvor vi kan udvikle de løsninger, der skal til. Det er Grønt Erhvervsforum et godt eksempel på,” udtaler Lars Aagaard, der er klima-, energi- og forsyningsminister i meddelelsen.

Tanken med Grønt Erhvervsforum er, at det blandt andet skal følge regeringens 14 klimapartnerskaber inden for erhvervslivets sektorer, der fortsætter. Som en del af arbejdet i Grønt Erhvervsforum mødes regeringen halvårligt med formændene for klimapartnerskaberne, erhvervsorganisationer, lønmodtagerorganisationer og uafhængige eksperter. Formålet er, at det skal ”styrke dialogen mellem regeringen, erhvervsliv og fagbevægelse om muligheder og barrierer for virksomhedernes grønne omstilling.”

Formålet med klimapartnerskaberne er: 

1. Understøtte implementering af regeringens grønne ambitioner 

2. 2. Holde tempoet på Danmarks grønne omstilling højt 

3. 3. Fastholde Danmarks globale grønne førertrøje 

4. 4. Understøtte at vi kommer i mål med de nuværende og kommende CO2-reduktionsmål

Grønt Erhvervsforum består af repræsentanter fra regeringen samt formænd for klimapartnerskaberne, repræsentanter for erhvervslivet, fagbevægelsen samt uafhængige eksperter.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter