Verdens største fødevarevirksomhed får ny finansdirektør

Det sker efter, at Francois-Xavier Roger efter otte år har besluttet at træde tilbage.
Francois-Xavier Roger træder efter otte år på posten af som finansdirektør for Nestlé. Anna Manz overtager. | Foto: Pr/nestlé
Francois-Xavier Roger træder efter otte år på posten af som finansdirektør for Nestlé. Anna Manz overtager. | Foto: Pr/nestlé

Der er ny kvinde med ansvar for finanserne i verdens største fødevareproducent Nestlé. 

Det sker, efter at den mangeårige finansdirektør og vicedirektør Francois-Xavier Roger har besluttet sig for at træde tilbage fra posten, som han nu overlader til Anna Manz. 

Det skriver Nestlé i en pressemeddelelse. 

Anna Manz kommer fra en lignende stilling i London Stock Exchange Group, hvor hun ligeledes sidder i bestyrelsen. Hun tiltræder, så snart hun er fri af sine forpligtelser her, skriver Nestlé, og vil blive introduceret til rollen af sin forgænger. 

”På vegne af vores direktion og bestyrelse vil jeg gerne takke Fracois. Han har hjulpet os med at forme og implementere vores værdiskabende strategi og hjulpet med at styre Nestlé gennem et meget turbulent, makroøkonomiske miljø de seneste tre år,” lyder det i pressemeddelelsen fra Nestlés topchef, Mark Schneider.

Han byder videre den nye finansdirektør velkommen: 

”Vi er glade for at kunne byde Anna Manz velkommen i Nestlé. Anna har brugt sin karriere på at få forretninger til at vokse og forbedre den operationelle effektivitet. Hendes dybe kendskab til forbrugerindustrien kombineret med hendes store erfaring på tværs af mange virksomhedsfunktioner giver hende en unik position til at hjælpe Nestlé ind i den næste værdiskabende fase,” lyder det fra Mark Schneider.

Anna Manz har foruden London Stock Exchange Group erfaring fra blandt andet Diageo, hvor hun igennem 17 år havde en række chefstillinger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Photo: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter